Értesítés
  • The was a problem converting the source image.
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Iskolánk hírei

Iskolánk hírei

Az értékelést, félévzárást követően sok-sok tennivaló akadt. A Covid miatt, még mindig óvatosan, körültekintően kellett tervezzük, szervezzük iskolai életünket, programjainkat. A gyerekeknek a farsangot ezért osztályszinten tartottuk meg. Igyekeztünk izgalmas pillanatokat szerezni nekik sok játékkal, tánccal, mókázással.  
Az elmúlt két hónapban több eseményen, előadáson is részt vehettek a gyerekek. A 8. osztály a Nemzeti Színházban nézhette meg a János Vitézt, a 3. és 4. osztályosok Budapesten voltak a Bűvösvölgy Média Oktató Központban, a hatodikosok a Fővárosi Nagycirkuszba mehettek, a 2. osztály pedig az adonyi Bálint Ágnes Művelődési Központban nézhette meg a Holle Anyó című zenés mesejátékot. Mindegyik program izgalmakkal és élményekkel teli volt, nagyon élvezték a gyerekek.
Az Úszó Nemzet program keretén belül elkezdhették kis elsőseink az úszástanulást.
Bogárné Nagy Anikó kollegánk jóvoltából, számtalan angol nyelvi versenyen szerepeltek iskolánk tanulói, amelyeken kiemelkedően teljesítettek. A megyei versenyen 5. helyezést értek el, a többi verseny még folyamatban van. Hatalmas dicséret a sok munkáért és a csodaszép eredményekért!
Megtartottuk az óvodában a szülői értekezletet, a leendő kis elsőseink szüleinek, bízva abban, hogy iskolánkat választják a 2012–23-as tanévben.  Tervezzük az iskolába hívogató programsorozatunk megtartását is, nyílt órákra és közös, élményekkel teli programokra invitáljuk a piciket és szüleiket egyaránt. Szeretettel várjuk leendő első osztályosainkat!
Nagyon szervezett és eredményes Arany-hét rendezvényen vagyunk túl, melyet a március 15-i ünnepség napján értékeltünk. A hét folyamán az iskola minden tanulója részt vett „télűző” felvonulásunkon, ahol hangoskodással, zajkeltéssel, közös skandálással próbáltuk elkergetni a telet. Ezt követően, közösen az ovisokkal megtörtént a kiszebáb égetés az udvaron.
Az alsó és felső tagozat egyaránt megmérhette tudását matematika-, nyelvhelyességi-, szépíró-, rajz- és angol versenyen, illetve 5, osztálytól, az erőt próbáló Toldi-kondin.
Arany-hét versenyeredményei:
1. Matematika:
- 1. o. - I. Kiss Bendegúz, II. Csizmadia Zorka, III. Kun Norina
- 2. o. - I. Földi Mihály, II. Halász Lilla, III. Jakus Konrád
- 3. o. - I. Németh Csongor, II. Kocsis Ádám, III. Kiss Eszter, Debreceni Zalán, Csizmadia  Zajzon
- 4. o. - I. Halász Botond, II: Andrási Zoltán, III. Fehér Kinga
- 5. o. - I. Molnár Liza, II. Németh Regina, III. Halász Botond
- 6. o. - I. Bula Ádám, II. Tálas Dzsenifer, III. Dénes Zsuzsanna
- 7-8- o.- I. Varga Nóra, II. Bosnyák-Nagy Zsófia, Szikszai Thesszalia, III. Földi Rebeka és Miskei Bianka                          
2. Nyelvhelyességi verseny.
- 1. o. -  I. Kun Norina, II. Kiss Bendegúz, III. Domak Enikő
- 2. o. - I. Földi Mihály, II. Halász Lilla, III. Ősz Hunor
- 3. o. - I. Németh Csongor, II. Kiss Eszter, III. Debreceni Zalán, Száki Liliána
- 4. o. - I. Halász Botond, II. Andrási Zoltán, III. Szikszai Nikolaosz
- 5.o. - I. Németh Regina, II. Halász Bendegúz, III. Molnár Liza
- 6. o. - I. Dénes Zsuzsanna, II. Bula Ádám, III. Csik Cintia, Dal-Bo Duiglio Christophe
- 7-8. o. - I.Varga Nóra, II. Nagy Vivien, Földi Rebeka, Simon Vivien, III. Patatics Fanni, Magos Rebeka, Bosnyák-Nagy Zsófia
Angol:
- 3. o. - I. Debreceni Zalán, II. Kiss Eszter, III. Németh Csongor
- 4. o.- I. Halász Botond, II. Sörös Rebeka, III. Andrási Zoltán
- 5-6. o. - I. Molnár Liza, II. Halász Bendegúz, III. Németh Regina
- 7-8. o. - I. Földi Rebeka, II. Szűcs Jázmin, III. Nagy Vivien
Rajz
- 3. o.- I. Kiss Eszter, II. Németh Csenge, III. Skultéti-Nagy Milán, Kiss Vince
- 4. o. - I. Fehér Kinga, II. Erős Nóra, Oláh Patrícia, III. Gábor Tifani, Németh Szófia
Toldi-kondi
5.o. - I. Kinder Kommandó: Kroó Áron, Puskás Márk, Halász Bendegúz, Kecskés Bálint
II. Gumumacik SWAT: Szigeti Roland, Fodor-Nagy Alex, Molnár Milán
III. Csajok Csapata: Németh Regina, Molnár Liza, Halász Alexandra, Kondor Emma
6. o. - I. Bula Ádám, Simon Szilárd, II. Tálas Dzsenifer, Dénes Zsuzsanna, III. Domak Csaba, Dal-Bo Duiglio Christophe
7. o. - I. ZRIB: Magyar Zoltán, Nagy Richárd, Berezvai Imre, Kádár Bertalan, II. MFL: Gyurnik Mihály, Joó Ferenc, Erős László, III. Mexican Boy Band: Szikszai Thesszalia, Földi Rebeka, Ruszcsák Mira, Jámbor Tímea
8.o. - I. Bárdos Bianka, Szigeti Alexandra, Szűcs Jázmin, II. Patatics Fanni, Simon Vivien, Nagy Vivien
Arany kahoot kvíz:
5. o.- I. Gumumaci SWAT: Molnár Milán. Fodor-Nagy Alex, II. Horseriders: Molnár Liza, Kondor Emma, III. Kicsi Harcosok: Németh Regina, Halász Alexandra
6.o. - I. KB-ÁB Team: Kaszás Benedek, Bula Ádám, II. Lányok: Tálas Dzsenifer, Dénes Zsuzsanna, Csik Cinita, III. Villám: Domak Csaba, Simon Szilárd, Dal-Bo Duiglio Christophe
7.o.- I. Mexican Boy Band: Szigeti Krisztina, Szikszai Thesszalia, Földi Rebeka, Ruszcsák Mira, II. Városi Pipik: Varga Nóra, Miskei Bianka, Magos Rebeka, Bosnyák-Nagy Zsófia, III. ZRIM: Magyar Zoltán, Nagy Richárd, Berezvai Imre, Gyurnik Mihály
8.o. - I. Torpedók: Bárdos Bianka, Szigeti Alexandra, Szűcs Jázmin, II. Hörcsög görcsök: Patatics Fanni, Simon Vivien, Nagy Vivien
A szépíró versenyen közel 70 diák vett részt, arany, ezüst vagy bronz minősítésben részesültek.
Az 1848–1949-es forradalom és szabadságharcra emlékeztünk osztálykeretben, különböző programok által (kvíz, kézműveskedés, énektanulás, irodalmi művek feldolgozása), majd az elkészített kitűzőkkel kisétáltunk az emlékműhöz, ahol a civil szervezetek, Önkormányzat és az iskolások koszorúztak, illetve Nagy Vivien, 8. osztályos tanuló csodálatos előadásában meghallgattuk Petőfi Sándor Nemzeti dalát.
Szervezés alatt áll az áprilisi jótékonysági rendezvényünk is. rengeteg munkát és készülést igényel a Retro disco megszervezése és lebonyolítása, amelyért előre is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vesz benne, vagy bármilyen módon hozzájárul a program sikerességéhez. Kérem a szülőket s minden érdeklődőt,  hogy részvétellel s egyéb módon (tombola) támogassák a rendezvényt! A pénz a gyerekekre fordítódik. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a meghívó szerint!
Iskolánk nyitott, szívesen látjuk és várjuk a szülőket a jövőben is rendezvényeinken, s akkor is, ha bármilyen kérdésük, problémájuk van.
Garaguly Krisztina
intézményvezető

{gallery}foto/202203iskola{/gallery}