Óvodai életünkből

Intézményünkben vidámsággal, mókával, tánccal és tevékenyen telt el a farsangi időszak. Több héten keresztül folyt a készülődés a farsangi karneválra. Az óvodapedagógusok irányításával a gyerekek dekorációs kellékeket, maskarákat készítettek, feldíszítették a csoportszobájukat, felelevenítették a farsanghoz fűződő hagyományokat, népszokásokat. A farsang legizgalmasabb és legjobban várt napja a beöltözés, amire az óvodások és szüleik már hetekkel előbb elkezdenek készülni. A mulatság napján mókás vagy mesebeli jelmezekbe öltözve, vidám versekkel, dalokkal megpróbáltuk elűzni a telet.A tánc, a farsangi fánk, a tréfás vetélkedők, a sok nevetés jó hangulatú, tartalmas, érzelmekben gazdagdélelőttöt nyújtott a gyerekeknek.
Február közepén 3 dimenziós, térhatású filmvetítésen vettek részt óvodásaink. Csodás tájakat, gyönyörű virágokatés állatokat, víz alatti élővilágot láttunk. Jártunk barlangban, a Balatonon, vidámparkban és állatkertben. Csodálatos élmény volt! A gyerekek szavaival élve, mintha tényleg ott lettünk volna láthatatlanul.
Fergeteges Toppantó táncházat rendeztünk február 18-án.Farsanghoz kapcsolódó, szórakoztatónépi játékokat, dalokat, mondókákattanultunk, népzenére mulattunk a gyerekek nagy örömére.
A farsangi időszak végén az iskolásokkal közösen zajkeltéssel és a kiszebáb elégetésével véglegesen elűztük a telet.
Január 31-én indult az Úszó Nemzet Program, melynek keretében jelenleg 11 nagycsoportos gyermek, heti 1 alkalommal úszásoktatáson vesz részt az iváncsai uszodában. A program hosszú távú célja a gyermekek egészséges életmódra való törekvésének ösztönzése, és ezáltal életminőségük javítása, a vízbiztos úszás elsajátítása.

Gönczölné Rákász Zsuzsanna
Intézményvezető