Tavaszi koncertturné a Szirontánál

Az év eleje csak látszólag volt csendes a Szironta háza táján. Együttesünk a tavaszi időszakra készült, melyben számos koncerttel, előadással folytatja a megkezdett utat és népszerűsíti a harangokat országon belül – és úgy tűnik, hogy idén tavasszal már azon is túl. Az együttes a 2022-es év egyik fő prioritásának tekinti a nemzetközi kapcsolatok építését, alakítását, ennek első állomása egy észtországi egyeztetés. Áprilisban Tallinnba utazunk, ahol megismerhetjük Európa legnagyobb harangiskoláját, módszereit – és természetesen a próbák, koncertek kulisszatitkai közé is betekinthetünk. Az Arsis Együttessel régi kapcsolatot ápolunk, most jött el a „személyes találkozás” ideje, reméljük, hogy a közeljövőben az egyik leghíresebb európai együttes hazánkban is koncertezhet közreműködésünknek köszönhetően. Augusztus elején rendezik meg az Amerikai Egyesült Államokban az International Handbell Symposiumot, melyen reméljük, hogy lehetőségünk lesz részt venni és ezzel Európát, Magyarországot is bekapcsolni a nemzetközi körforgásba. Keressük a forráslehetőségeit a megmérettetésen való részvételnek.
Április-június hónapokban pótoljuk a tavaly a COVID világjárvány miatt elmaradt koncerteket, míg a nyár derekától tér-zene programjaink következnek. Az évad még hátralévő felében ifjúsági koncertturnét is tervezünk, ennek egyeztetése jelenleg zajlik, részleteket hamarosan közlünk.
Számos ötlettel vágunk neki az év második felének is. Folytatjuk 500 harang koncertjei programsorozatunkat, valamint már most készülünk elő az adventi időszakra – tavaly 71 koncerttel vágtunk neki a decemberi időszaknak, az idei koncerttervünk ennél is több.
Folytatódnak intézményi együttműködéseink, óvodai, iskolai koncertjeink is, valamint a Szironta Szakkörök keretében jelenléti formában valósítjuk meg a hangszeres foglalkozásainkat.
Összességében az idei évben 150-nél is több koncertet tervezünk, reméljük, hogy lehetőségünk lesz valamennyit megvalósítani.

Adóbevallásokkal kapcsolatosan továbbra is várjuk az adózói megkereséseket, jelenleg 200-nál is több bevallást készítettünk el. Február 28-ig ingyenesen, jelenleg 2.500 Ft-os díjért cserébe készítjük el az adóbevallásokat, idén hangsúlyosan fontos, hogy szakértő segítséget kérjenek az adózók, hiszen tulajdonképpen abban a hitben vagyunk, hogy nincs teendőnk, minden automatikus. Több fórumon is olvastuk azonban, hogy érdemes átnézetni, átszámoltatni a 2021-es bevallásokat, hiszen lehetnek olyan helyzetek, amikor az adózó az adószakmailag korrekt, törvényeknek megfelelő átcsoportosításokkal további jelentős adóelőnyhöz juthat, mint az automatizált folyamatoknak köszönhetően. Éljenek a lehetőséggel, hiszen több százezer forintos többlethez juthatnak egyes adózók! A Szironta Együttes idén is fogadja az adózói 1%-os felajánlásokat, adószámunk: 18501472-2-07. Ezúton is köszönjük!