Iskolánk hírei - 2024. január, február

Az elmúlt 2 hónapban sem unatkoztunk. A félévzárás hajrája mellett és közben, számtalan, tanórán kívüli programot igyekeztünk szervezni diákjainknak.
Január 11-én Budapestre, a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba látogattak el a harmadik és negyedik osztályosok. Fantasztikus élményekkel tértek haza. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, hiszen kipróbálhatták a híradókészítést, újságot szerkeszthettek, kisfilmet forgathattak, "zörejezhettek", s beszélgettek, hasznos információkat szerezhettek az internet veszélyeiről is.
Jan. 12-én, az első osztályosok részt vettek a Nemzetközi Könyvjelzőcsere programban, mely keretében egy portugál iskola diákjaival cserélhettek. Nagy örömmel készítették el az ajándékot, amit decemberben el is postáztunk, s izgatottan várták a külföldről érkező könyvjelzőket, amiket január elején meg is kaptunk.
Az 1. osztályosok január 16-án a "Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák program 2023-2024" keretében ellátogattak az érdi Bigfoot síiskolába, ahol egy nagyon jó hangulatú, élménydús délelőttöt töltöttek el.
Január 22-én tisztelegtünk a „Magyar kultúra napja” előtt rendhagyó irodalomórákkal, kézműves foglalkozásokkal, dallal, versilluszrációkkal.
Febr. 6-án folytattuk Iskolanyitogató Programsorozatunkat, melynek keretében a leendő kis első osztályosok látogattak el iskolánkba. Kárász Andrea tanító és lelkes 4. osztályos tanulói fogadták őket nagyon sok szeretettel, ajándékkal és bepillantást nyújtottak egy matematika órába is, amelyen a kis ovisok aktívan részt is vehettek.
A 3. osztályosok a Campinó Színház „Aranyecset” című előadását tekintették meg, amely 3 alkalmas bérletük első műve volt.
Tananyaghoz kapcsolódó kézműves foglalkozás keretében, a 3. osztályosok koronázási szimbólumokat készítettek, amelyek nagyon jól sikerültek!
Február 15-én Bachmann Tibor, a IX. Fudokan Karate Világbajnoka tartott iskolánk közösségének élménybeszámolót bajnoki sikereiről, eredményeiről, munkájáról. Hatalmas örömmel és büszkeséggel tölti el iskolánk valamennyi tagját, hogy ezen sikerekhez gratulálhattunk. Mindannyiunk számára példaértékű Tibor sikere, az elkötelezettsége, kitartása, tehetsége, a sport iránti szeretete és alázata. További sikereket, illetve sok lelkes, kitartó, tehetséges tanítványt kívánunk neki!
Febr. 16. Iskolánkban ma tartottuk a farsangi mulatságot. Először az egyéni beöltözők mutatkoztak be ötletesebbnél ötletesebb jelmezekkel, majd következtek a a kiváló csoportos produkciók. Ezt követően tombolasorsoláson izgulhattak diákjaink.
Köszönjük az osztályok ajándékait, az egyéni felajánlásokat, illetve a fődíj társasjátékokat Fejes Zsuzsanna polgármester asszonynak!
A felsősök közös tánca után az alsósok visszavonultak az iskolába jókat enni-inni, táncolni, míg a felsősök a Faluházban discozhattak. Köszönjük, hogy a DJ szerepét idén is vállalta Jakus Feri!

A Magyar Diáksport Szövetség pályázatot hirdetett „DO60 ISKOLAI MOZGÁSÖSZTÖNZŐ PROGRAMOK SZERVEZÉSE” címmel, melyen iskolánk is részt vett. A pályázat célja az volt, hogy ösztönözzük az 5–8. évfolyamos tanulók mozgásos aktivitásokon való részvételét. A pályázaton belül három program valósult meg, melyek közül az elsőbe az alsósokat is bevontuk, illetve velük részt vettünk a Világ Gyalogló Hónapon is októberben.
• Iskolai diáksportfesztivál: Európai Diáksport Napján való részvétel 2023. szeptember 29-én
• Táncközpontú mozgásformán alapuló foglalkozás: közös tánc koreográfiára a farsangon 2024. február 16-án
• Aktív szünetek és iskolán kívüli rekreációs tevékenység: február 19. és 23. között tanulóink a kihelyezett sporteszközök használatával az óraközi szünetekben is sportolhattak, valamint részt vettek egy közös sétán, mely során bejárták a település nevezetességeit.
Február 29-én, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, Kiss Dénes r. őrnagy tartott előadásokat alsó és felső tagozatos diákjaink számára. A prevenciós tevékenységének témája a biztonságos internethasználat, annak veszélyei és az internetes zaklatás. Több, prevenciós jellegű kisfilmet tekinthettek meg az internetfüggőségről és a posztolás veszélyeiről, illetve megtörtént bűnügyi eseményeket is hallhattak. Az egészséges életmódról, illetve a káros szerek használatáról, annak veszélyeiről is hasznos, prevenciós információkkal térhettek haza tanulóink.
Iskolánk 1., 2. és 3. osztályosai, tanítóik közreműködése által sikeresen pályáztak a Reál Kis Hősök” pályázatán, valamennyien szép összeget nyerve osztálypénzük gyarapításához.
Garaguly Krisztina, igazgató