Sportegyesület

sportA Besnyői Sportegyesület 1993 óta bejegyzett társadalmi szervezet, azonban működése szinte a falu megalapításától számítható.

Ma már szinte kivétel nélkül minden településen találkozhatunk sportegyesülettel, azonban Besnyőn a szervezet tevékenysége túlmutatat a „klasszikus" sportegyesületi feladatokon. Amellett, hogy jelen van a kistérségi labdarúgó-bajnokságokon, utánpótlást nevel, sportolási lehetőséget kínál ifjaknak és idősebbeknek egyaránt, tevékenységével hozzájárul a falu kulturális- és sportéletének javításához, fenntartásához. Falunapokon, közösségi rendezvényeken is számíthat a falu vezetése, a program szervezői a sportegyesület tagjaira, legyen szó színpadépítésről vagy sportvetélkedők lebonyolításáról.

Az egyesület célja, hogy megszerettesse és lehetőséget biztosítson a fiatal korosztály számára ifi-csapatán keresztül a sport megbecsülésére, szeretetére és tiszteletére, valamint felnőtt csapata segítségével lehetőséget kíván biztosítani a falu lakosainak az igényes sportolási-szórakozási lehetőségekre. Mivel elsősorban futballcsapatokat tart fenn, így célja a csapatok segítésével az összhang, az önálló munka mellett az egymásra utaltság tudatos fejlesztése, nevelése.

sport2

Ifi csapatába a helyi általános iskola testnevelőivel egyeztetve válogatja a tanulókat, azonban az edzésekre szeretettel vár mindenkit.

Eredményei között szerepel a felnőtt és ifjúsági csapat szinten tartása és fejlesztése, a kistérségi sportmérkőzéseken való sikeres szereplések, valamint a számos rendezvényen történő közreműködés. Az egyesület jórészt önkormányzati, illetve a helyi vállalkozók támogatásával működik,  minimális bevételi forrást jelentenek még a helyi sportmérkőzések belépőjegyei.

Az elmúlt években az Önkormányzat az egyesület elnökével együttműködve látványos fejlesztéseket valósított meg:

  • a sportpálya a rendszeres locsolásnak és gondozásnak köszönhetően a környék egyik legjobb pályájává vált,
  • a sportöltöző külső belső felújítását követően méltó körülmények várják saját és vendég sportolókat,
  • a sportolási lehetőségek bővítése céljából kialakításra került még egy strandröplabda, egy strandfoci és egy lábtenisz pálya is,
  • a sportszeretők örömére 2014. év június elejére megépült egy 20x40 m méretű műfüves futballpálya.
Besnyői SportegyesületBesnyői Sportegyesület

Egyesületünk sporttevékenysége mellett helyet biztosít évente több alkalommal arra, hogy a tagok, a támogatók és a családtagok egy-egy este folyamán (pl. bográcsparti, zenés délután stb.) lehetőséget kapjanak a szórakozásra, beszélgetésre, eszmecserére, azaz olyan tevékenységekre, amelyekre egy-egy edzés vagy mérkőzés során nincs lehetőség.

Az egyesület munkássága a helyi lakosság szemében is elismert, melyet a teltházas sportmérkőzések, a meghirdetett rendezvényeken való nagy létszámú érdeklődés is bizonyít.

A Sportegyesület elnöke: Matkovics László

A Besnyői Sportegyesület TAO programja 2016-17.

Jóváhagyó határozat 2016-17.

A Besnyői Sportegyesület TAO programja 2017-18.

Jóváhagyó határozat 2017-18.

A Besnyői Sportegyesület TAO programja 2018-19.

Jóváhagyó határozat 2018-19.

A Besnyői Sportegyesület TAO programja 2019-20.

Jóváhagyó határozat 2019-20.

 

Nyilatkozat sportfejlesztési támogatásból beszerzett eszközök, szolgáltatások felhasználásáról