Őszutó Nyugdíjas Klub

Az Őszutó Nyugdíjas Klub a szépkorúak számára biztosít hasznos és kellemes időtöltés. A klub rendszeres kapcsolatot tart a környező településeken, így Ercsiben, Iváncsán, Beloianniszban, Ráckeresztúron és Szabadegyházán működő társklubokkal, és kölcsönösen részt vesznek egymás programjain. Kirándulásokat, baráti találkozókat szerveznek és heti rendszerességgel találkoznak.

A Nyugdíjasklub vezetője Sárosdi Józsefné, taglétszáma: 25 fő

A 2010. évi tevékenységükről és terveikről röviden

Őszutó Nyugdíjas KlubFebruárban részt vettek Beloianniszban a farsangi bálon, márciusban saját körben ünnepelték a Nemzetközi Nőnapot, és szintén ebben a hónapban Ercsiben vettek részt egy batyusbálon és névnapi ünnepségen. A tavasszal megvalósult Nyugdíjas Közgyűlésen is képviseltették magukat a besnyőiek.

Áprilisban színházba látogattak, a Mikroszkóp Színpad előadását tekintették meg. A májust a nyugdíjas tagjaiknak szervezett majálissal kezdték, majd részt vettek Besnyő Falunapján is. Szintén májusban batyus bált szerveztek Besnyőre.

Júniusban a helyi népdalkör által szervezett találkozón voltak vendégek, és szokásukhoz híven ebben a hónapban tartották az év első felében névnaposok "névnapi ünnepségét" is.

Minden évben egy nagy rendezvényt is megvalósít az Őszutó Nyugdíjas Klub. A Kistérségi Nyugdíjas Találkozót 2010. szeptember 18-án tartották, ahova a társklubokat is meghívták. Ezen a napon ünnepelték klubuk fennállásának 30 éves évfordulóját is, amely apropóján vették fel az "Őszutó" nevet.

Őszutó Nyugdíjas KlubOktóber hónapban termékbemutatót szerveztek tagjaiknak, valamint az év második felében névnapjukat ünneplőket is közös rendezvényen köszöntötték. Novemberben újabb batyusbált tartottak. Decemberben együtt készültek karácsony ünnepére. Szintén hagyomány, hogy az óévet együtt búcsúztatják az év utolsó napján, baráti társaságban.

Egész évben rendszeresen látogatják beteg nyugdíjas társaikat.