Egészségház fejlesztése Besnyőn

Egészségház fejlesztése Besnyőn

A projekt tartalmának bemutatása:
A községben elengedhetetlenné vált az egészségügyi alapellátást szolgáló Egészségház felújítása. Az épületben háziorvosi rendelő, védőnői és fogorvosi szolgáltatás integráltan működik. A projekt keretében az egészségügyi szolgáltatások ellátásához szükséges eszközbeszerzés, infrastruktúra felújítás valósul meg. Az egészségközponthoz kapcsolódó, egy helyrajzi számon lévő szolgálati lakás felújítását is a projekt részét képezi.
A terveknek megfelelően megvalósul a felújítás, azaz az épület és lakás energetikai korszerűsítése. Az épület jelenlegi tetőkarakteréhez illesztett, a jelenlegi szerkezeti elemeket nem érintő előtető, az épület fogadó részét megközelítő lépcső és rámpa megtartása mellett megvalósul az előtető építése és tetőhéjazat cseréje. Az orvosi szobákban és a kiegészítő helyiségekben ergonomikus, mobilizálható bútorok, berendezési eszközök, egészségügyi szolgáltatások ellátásához korszerű eszközök kerülnek beszerzésre. A fentieken túl egy kerékpár kerül beszerzésre, mely a védőnők házi szolgálatának elvégzésében nyújt segítséget.
Az elvégzendő fejlesztések az elavult technológia kiváltásával környezetkímélőbb működést eredményeznek, csökkentik a káros, környezetszennyező energiák felhasználását, kibocsátását, segítik a természeti erőforrások helyreállítását.