Egészségház fejlesztése Besnyőn

Egészségház fejlesztése Besnyőn

A projekt tartalmának bemutatása:
A községben elengedhetetlenné vált az egészségügyi alapellátást szolgáló Egészségház felújítása. Az épületben háziorvosi rendelő, védőnői és fogorvosi szolgáltatás integráltan működik. A projekt keretében az egészségügyi szolgáltatások ellátásához szükséges eszközbeszerzés, infrastruktúra felújítás valósul meg. Az egészségközponthoz kapcsolódó, egy helyrajzi számon lévő szolgálati lakás felújítását is a projekt részét képezi.
A terveknek megfelelően megvalósul a felújítás, azaz az épület és lakás energetikai korszerűsítése. Az épület jelenlegi tetőkarakteréhez illesztett, a jelenlegi szerkezeti elemeket nem érintő előtető, az épület fogadó részét megközelítő lépcső és rámpa megtartása mellett megvalósul az előtető építése és tetőhéjazat cseréje. Az orvosi szobákban és a kiegészítő helyiségekben ergonomikus, mobilizálható bútorok, berendezési eszközök, egészségügyi szolgáltatások ellátásához korszerű eszközök kerülnek beszerzésre. A fentieken túl egy kerékpár kerül beszerzésre, mely a védőnők házi szolgálatának elvégzésében nyújt segítséget.
Az elvégzendő fejlesztések az elavult technológia kiváltásával környezetkímélőbb működést eredményeznek, csökkentik a káros, környezetszennyező energiák felhasználását, kibocsátását, segítik a természeti erőforrások helyreállítását.

 

 

Sajtóközlemény

Lezárult a „Egészségház fejlesztése Besnyőn” című projekt

2018/12/31

Lezárult a „Egészségház fejlesztése Besnyőn” című projekt. A 15,08 millió Ft európai uniós támogatás segítségével az Egészségház, valamint a szolgálati lakás felújítása történt meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP-4.1.1-15 kódszámú, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívás keretében Besnyő Község Önkormányzata lehetőséget kapott az Egészségház, valamint a szolgálati lakás felújítására.
A projekt keretében az Egészségház épülete, valamint a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósult meg. Az épület fogadó részét megközelítő lépcső és rámpa megtartása mellett elkészült az előtető építése és tetőhéjazat cseréje is.
Az orvosi szobákban és a kiegészítő helyiségekben ergonomikus, mobilizálható bútorok, berendezési eszközök, egészségügyi szolgáltatások ellátásához korszerű eszközök kerültek beszerzésre. A fentieken túl egy kerékpárt is vásárolt az Önkormányzat, mely a védőnők házi szolgálatának elvégzésében nyújt segítséget.
A fejlesztés hatására az Egészségházban az alábbi integrált egészségügyi szolgáltatások váltak korszerűbbé:
•    Területi védőnői ellátás
•    Háziorvosi szolgálat
•    Fogorvosi szolgálat
Az elvégzendő fejlesztések, az elavult technológia kiváltásával környezetkímélőbb működést eredményeznek, csökkenti a káros, környezetszennyező energiák felhasználását, kibocsátását, segíti a természeti erőforrások helyreállítását.

A projekt megvalósítója: Besnyő Község Önkormányzat
A projekt megvalósítási ideje: 2017.05.01-2018.11.30
A projektzárás dátuma: 2018.11.30
További információ kérhető:
Besnyő Község Önkormányzat
06 25 505 050

Felújítás és fejlesztés utáni képek:

Felújítás és fejlesztés előtti képek: